Prestatieafspraken: Mogelijk minder geld voor UvT

De UvT krijgt in de toekomst mogelijk minder geld van de Rijksoverheid. Dat is het gevolg van de beoordeling van het prestatieplan door de commissie Van Vught. Tilburg scoorde een ‘goed’, terwijl 3 onderwijsinstellingen een ‘excellent’ haalden en 33 instellingen een ‘zeer goed’.

Begin dit jaar werd er met de universiteiten en hogescholen afgesproken dat ruim 7 procent van het totale onderwijsbudget voor hoger onderwijs aan de prestaties wordt gekoppeld. Het bedrag dat hiervoor beschikbaar is, loopt op van 80 miljoen euro in 2012 tot 325 miljoen euro in 2016. Vijftien andere instellingen kregen ook een ‘goed’, en scoorden daarmee dus eigenlijk niet goed.

Job Slok, woordvoerder van het ministerie van OCW: “Die zeven procent onderwijsbudget is onderverdeeld in 5 procent voor kwaliteit en studiesucces en 2 procent voor profilering. We verdelen naar rato, de beste scholen krijgen meer geld. Dat betekent inderdaad dat de minder goede scholen minder geld krijgen. Overigens zijn er nog geen prestatieafspraken met het ministerie gemaakt, dat moet nog komen. De instellingen zijn alleen beoordeeld.”

Overigens kan het ministerie het extra geld dat de instellingen krijgen ook weer afpakken, als ze hun doelstellingen niet realiseren.

Bekijk hier het voorstel prestatieafspraken van de UvT.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.