So Long, Farewell, Auf Wiedersehen, Goodbye

… om maar even in Sound of Music stijl af te sluiten. Want na vandaag zullen mijn schrijfsels niet meer op Universonline worden gepubliceerd. 1, 2, 3 met z’n allen even dramatisch: ….aaaahh. Jawel, het is inderdaad jammer, maar er is een tijd van komen en van gaan hè (er moet minstens één cliché in een afscheidsblog). 1 jaar en 8 maanden heb ik het bij de Univers uitgehouden en vulde ik uw scherm met stukjes over onder andere brandnetelkaas bij de Esplanade, gebouw P (aka het doolhof van de universiteit), Spot Arnoud (volgens mij is mr. Arnoud nog steeds op de universiteit te spotten overigens, maar dat levert inmiddels geen boekenbon of krat bier meer op) en mijn jaar in Londen. Het was me een waar genoegen. Dat u het maar met plezier heeft gelezen. Of überhaupt heeft gelezen.

En nu vraagt u zich natuurlijk af waar ik dan wel niet heen ga. Naar het Venetië van het noorden als ik de Daily Express mag geloven. Daarmee bedoel ik dan Amsterdam. Vorige keer schreef ik dat ik op zoek was naar een baan en dat is inmiddels niet meer het geval, want een paar dagen na die desbetreffende blog en een aantal sollicitatiegesprekken verder kan ik mezelf rekenen tot werkend Nederland (of nou ja, bijna: ik begin volgende week maandag). De carrièrebeurs kon ik overslaan, de sollicitatiebrieven liet ik achter me liggen en mijn LinkedIn status ‘op zoek naar een baan’ kon ik deleten. Amsterdam dus. Mocht je me tegen komen, dan mag je best even zwaaien. Ik ken daar namelijk ook nog nauwelijks mensen. Misschien handig als je dan ook even ‘Hé, ben jij niet die ene van de Univers’ roept, voordat ik ga denken dat er in Amsterdam allemaal vreemde zwaaiende mensen zijn.

Ik heb hier overigens nog een stokje liggen. En die mag jij van mij overnemen. Kost niks en je hoeft het niet eens persoonlijk op te komen halen. Kan gewoon digitaal. Jij kan hier namelijk gaan bloggen. Jawel, jij daar, beste lezer. Dat is best leuk kan ik je vertellen. Online met je mening en observaties strooien. En ook nog een kerstborrel (zo ver deze nog niet is geschrapt door bezuinigingen). Maar ook zonder kerstborrel is bloggen voor Univers de moeite waard. Dus klim in je toetsenbord (pen is ouderwets) en schrijf die wonderbaarlijk grappige, opvallende, leuke verhalen van je op. En niet onbelangrijk: stuur die dan even naar univers@uvt.nl. Vind ik leuk, om in Facebooktermen te spreken.

Rest mij niet anders dan te zeggen: dag beste lezer, het ga je goed (denk hier even zo’n Land van Ooit-buiging bij, mocht je daar ooit geweest zijn)

Desiree van der Heiden (22) studeerde van 2008 tot 2011 Communicatie- en Informatiewetenschappen – richting Bedrijfscommunicatie en Digitale Media – aan de UvT, ging vervolgens een jaar naar Londen om daar voor haar Master Digital Media te studeren en blogde hier allemaal over voor Univers. Nu gaat ze richting Amsterdam om daar te beginnen met het werkende leven.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.