Eijffinger drie maanden naar Harvard

De Tilburgse hoogleraar financiële economie, Sylvester Eijffinger, gaat van maart tot en met juni 2013 drie maanden werken als gastwetenschapper aan de Amerikaanse Harvard Universiteit. Hij zal er bij seminars een aantal papers presenteren aan studenten en collega’s, zo vertelt hij aan Univers.

Eijffinger is geen onbekende aan Harvard. In 2003 en 2008 was hij er werkzaam als gasthoogleraar. Dit keer gaat het om een functie als gastwetenschapper. Dat betekent dat hij geen colleges zal geven.  “Ik zal drie tot zes papers presenteren en verschillende seminars bijwonen.”

Ook gaat Eijffinger in Harvard onderzoek doen voor een boek over de eurocrisis. “Het gaat om een analytisch boek, journalistieke boeken over de crisis zijn er al voldoende. Ik heb de crisis natuurlijk van dichtbij meegemaakt met werkbezoeken aan de Europese Centrale Bank en het Europees Parlement. Het is geen financieel-economische crisis maar een politiek-institutionele. Een klein beheersbaar probleem als Griekenland is door mismanagement volledig uit de hand gelopen. Er is sprake van politiek onvermogen en gebrek aan goede economische instituties in Europa. We hebben een politieke Unie nodig, waar ook een Banken Unie en een Begrotings Unie onder zit. Ik weet dat er tegenstanders zijn van zo’n Politieke Unie, maar we moeten vooruit of achteruit. Je kunt ook niet half zwanger zijn.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.