TICER Summer School stopt

Er komt geen nieuwe editie van TICER International Summer School. Volgens initiatiefnemer LIS (Library and IT Services) wordt het financieel risico te groot. Ook is er minder interesse in de zomerschool.

In augustus werd TICER International Summer School on Digital Libraries voor de zestiende keer georganiseerd door de UvT. Ondanks de verhoogde inschrijfkosten van de afgelopen jaren haalden ze toch niet genoeg geld binnen om een zeventiende editie te verwezenlijken.

Ook trekt de Summer School minder mensen van buiten Europa aan waardoor het internationale karakter afneemt. Het concept is volgens LIS daarnaast niet langer meer uniek en de community of practice, onderdeel van de zomerschool dat TICER aanbood is minder in trek door opkomende sociale netwerken als LinkedIn en Facebook.

Marc van den Berg, directeur van LIS, zegt dat het einde van de International Summer school niet het einde van de opleidingsactiviteiten van TICER betekent. De library director’s course van dit jaar loopt nog gewoon. LIS is momenteel in gesprek met de organisatoren voor een tweede TICER library director’s course in 2013.

Het programma van Summer School bestond uit vier modules. De eerste module gaat over ontwikkelingen en bibliotheek management, de tweede module richt zich op de huidige technologische ontwikkelingen die van belang zijn voor bibliotheekmagangers en IT-bibliotheekcarissen. Module drie zal gaan over de rol van een bibliotheek voor de wetenschapper en zijn onderzoeksgegevens en de laatste module van Summer School over bibliotheken als hulpstuk voor onderwijs en leren. De  library director’s course richt zich op de persoonlijke ontwikkeling van leiderschap voor bibliotheekdirecteuren.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.