Livestream persconferentie Stapel

Bekijk live de bevindingen van de commissies-Levelt, -Noort en –Drenth via het intranet van de UvT. Op 28 november bieden de commissies hun gezamenlijke eindrapport aan hun opdrachtgevers. Dit gebeurt in het Trippenhuis in Amsterdam. De uitzending start om 13.00 uur en is te bekijken via deze link. Deze uitzending is enkel toegankelijk voor medewerkers.

Univers is aanwezig bij de overhandiging van het eindrapport.

Achtergrondinformatie zaak Stapel

Op 31 oktober 2011 boden de commissies hun interim-rapport aan hun opdrachtgevers, de Universiteit van Amsterdam, de Rijksuniversiteit van Groningen en de UvT. Er is in dat rapport vastgesteld dat Stapel in minstens 55 van de 130 onderzochte artikelen en tien boekhoofdstukken fraude heeft gepleegd. Ook heerst er een sterk vermoeden van fraude in tien artikelen, waarvan twee boekhoofdstukken. In het eindrapport komen de commissies met aanbevelingen om wetenschapsfraude tegen te gaan in de toekomst.

Voor achtergrondinformatie over de frauduleuze artikelen zie deze link. De website behandelt per onderzoekscommissie de gepubliceerde artikelen die Stapel schreef voor zijn drie achtereenvolgende werkgevers. Hij was daar werkzaam als sociaal psycholoog.

Pauw & Witteman

De voorzitter van de Commissie-Levelt, Pim Levelt,  geeft morgen tekst en uitleg bij Pauw & Witteman.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.