Rekening ABN Amro ‘lucratief’ voor student

Een 25-jarige student was voor een dag een bijna miljonair. Er werd bijna 935.000 euro bijgeschreven op zijn rekening. Een foutje “dat zelden voorkomt” stelt ABN Amro. Kris Koops uit Kampen “was in een klap steenrijk”. Zo vertelt hij aan de Telegraaf.

Koops, die in het weekend als buschauffeur aan zijn geld komt, kon niet lang genieten van het banksaldo van zijn beleggingsrekening. Hij kwam er zelf(!) achter dat zijn saldo verhoogd was naar 934.618,06 euro toen hij aan het internetbankieren was.

De eerlijkheid van de student is hem te prijzen. De volgende dag ging hij naar zijn plaatselijke bankfiliaal. Daar werd hem zijn nieuw verworven status van bijna miljonair ontnomen. Het was een fout van de bank die was ontstaan nadat “er iets fout was gegaan met de invoer van de slotkoers”, zo zegt een woordvoerder van de bank.

Volgens een paar regels in het liedje Heilige Antonius van Rowwen Heze: “soms is het beter iets moois te verliezen, beter verliezen dan dat je het nooit hebt gehad”. Of Koops het daar in dit geval ook mee eens is, valt sterk te betwijfelen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.