Online colleges van tophoogleraren

Het leven van de student wordt steeds makkelijker. Je hoeft je luie stoel niet meer uit om een college van een tophoogleraar te volgen. De Universiteit van Nederland, opgericht door Alexander Klöpping en Marten Blankesteijn, zendt vanaf september volgend jaar elke week een college van een tophoogleraar uit.

In totaal worden van 36 hoogleraren korte colleges opgenomen in Paradiso in Amsterdam. Deze komen volgend jaar één voor één online. Iedere hoogleraar geeft vijf korte colleges van een kwartier over een inleidend onderwerp. Elke week is een andere leraar aan de beurt. De colleges zullen te vinden zijn op nrc.nl en zijn gratis te bekijken.

De helft van de 36 hoogleraarschappen van de Universiteit van Nederland is al vergeven. Of daar Tilburgers bijzitten is niet bekend. Voor de overige plekken kan iedereen hier hun suggesties doorgeven. Misschien wil jij wel een online college van die ene Tilburgse hoogleraar waar jij altijd aandachtig naar luistert of die jouw hart sneller laat kloppen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.