Luuk Koelman heeft geen spijt van column Ribberink

Luuk Koelman heeft geen spijt van zijn column over Tim Ribberink. Dit zegt de Tilburgse columnist in een interview met Univers. De column werd vorig jaar november in de Metro gepubliceerd en leidde tot veel verontwaardiging.

“Waarom ik toen opeens de pispaal van heel Nederland werd, dat snap ik eerlijk gezegd nog steeds niet,” vertelt Koelman. De Tilburgse columnist schreef het stuk uit naam van Mariska Orbán-de Haas, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad. In een brief aan de ouders van Ribberink zegt Orbán-de Haas dat de zelfmoord voorkomen had kunnen worden als de moeder iets aan zijn vermeende homofilie had gedaan.

De column leidde tot veel ophef in de landelijke media. Volgens velen was het een smakeloze actie. Koelman kreeg zelfs doodsbedreigingen.  Vier maanden na de publicatie vindt de columnist nog altijd dat hij geen grens overschreed.

Koelman: “Ik sta nog steeds achter die column. De ouders hebben Tim Ribberink zelf aan de media gegeven. Die hebben min of meer gezegd: jullie mogen de dood van Tim gebruiken zolang jullie ervoor zorgen dat die een discussie over pesten op gang brengt. Volgens mij levert mijn column een bijdrage aan die discussie.”

Het hele interview met Luuk Koelman is te lezen in de nieuwe Univers.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.