Goedkope, maar kleine kamers in Tilburg

Vergeleken met het landelijke gemiddelde, kan je in Tilburg als student spotgoedkoop een kamer huren. Je moet dan wel genoegen nemen met een kleine kamer.

In Tilburg steeg de kamerhuur in 2012 gemiddeld met 2,6 procent in vergelijking met 2011 – zeven euro per maand. Voor een kamer in Tilburg betaal je gemiddeld 308 euro. Tilburgse studenten komen er toch goed vanaf: landelijk steeg de kamerhuur met bijna 10 procent.

Je kunt in Tilburg nog steeds voor een prikkie wonen. Landelijk heb je een kamer voor 415 euro. In Tilburg betaal je een kwart minder; scheelt toch een dikke honderd euro per maand.

Aanbod

Niet alleen de prijs voor een kamer stijgt: het aanbod stijgt ook. In Tilburg werden ruim tweeduizend kamers extra aangeboden in 2012. De kamers in Tilburg worden ook groter: de oppervlakte steeg met twee procent. Ondanks dat zijn de kamers in Tilburg nog zo’n twintig procent kleiner dan het landelijk gemiddelde van 22 vierkante meter.

De cijfers zijn afkomstig van kamerverhuurwebsite Kamernet. Het bureau doet elk jaar onderzoek op basis van de kamers die op kamernet.nl ter huur worden aangeboden.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.