Verslag UvT-sociëteit over strategie universiteit

Welke uitdagingen en kansen zie jij voor Tilburg University? En hoe zien ons onderwijs en onderzoek er in 2020 uit? Dat waren de vragen die besproken werden bij de UvT Sociëteit op 29 mei 2013.

Tijdens de sociëteitsbijeenkomst op de UvT bogen 140 genodigden zich over de strategische koers van de universiteit.

Na toespraken van collegevoorzitter Koen Becking en bedrijfskundige Mathieu Weggeman, verdeelde discussieleider Richard Engelfriet de aanwezigen in vier groepen. Degenen die nog wat sceptisch waren over het strategisch plan, degenen die een blufgevoel hadden, degenen die het een Obama-idee (briljant plan, niets meer aan doen) vonden en een groep daartussenin.

Daarna werden de aanwezigen verdeeld over drie zalen waar ze in een interactieve sessie discussieerden over de thema’s profiel en identiteit (met een inleiding van Erik Borgman, hoogleraar theologie), onderzoek en valorisatie (inleiding van Rianne Letschert, hoogleraar Internationaal recht en victimologie) en onderwijsvernieuwing (inleiding van Bob van den Brand, docent Accountancy).

Uiteindelijk gingen het CvB en twee decanen (Klaas Sijtsma, decaan FSW en Lex Meijdam, decaan FEB) nog in debat over twee stellingen over de docent als facilitator in plaats van kennisoverdrager en over (de richtlijnen voor) valorisatie. De bijeenkomst werd afgesloten met een optreden van de improvisatiegroep Tilburg Tigers.

Voor de gehele bijeenkomst gold, zoals altijd in bijeenkomsten van de UvT Sociëteit, de Chatham House Rules. Iedere inbreng is vertrouwelijk, zodat de deelnemers vrij van gedachten konden wisselen. Dagvoorzitter Sylvester Eijffinger liet na afloop weten het een ‘zeer geslaagde bijeenkomst’ te vinden. “Iedereen kon op een open en informele wijze zijn of haar mening geven en er zat veel vaart in de bijeenkomst.”

Er waren al eerder presentaties en lunchbijeenkomsten over het strategisch plan. Onder meer over de thema’s slagvaardige organisatie en onderzoek en valorisatie. Ook kunnen medewerkers  (Yammer) en studenten (Facebook) hun ideeën online kwijt.

Bekijk de fotoserie van de UvT-sociëteit hieronder

[slideshow id=90]

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.