Examens blijven geldig

De examens buiten de Rotterdamse scholengemeenschap Ibn Ghaldoun blijven geldig. Volgens staatssecretaris Sander Dekker en de onderwijsinspectie krijgen alle scholieren in Nederland donderdag hun examenuitslag.

Aan de hand van de cijferanalyse is er geen sprake van collectieve fraude, aldus de staatssecretaris. Omroep Brabant meldde dinsdag dat de examens ook verkocht zijn aan Brabantse leerlingen, maar dit is volgens Dekker nog onduidelijk. De onderwijsinspectie behoudt het recht om examens bij individuele uitschieters na de uitreiking in te trekken . Dit is een optie wanneer een leerling nu een acht haalt, terwijl hij in de rest van het schooljaar onvoldoendes scoorde.

Scholieren die handelden met voorkennis of medeplichtigheid aan de diefstal kunnen zich tot vrijdag 18 uur melden bij de schooldirecteur van de Rotterdamse scholengemeenschap. Een strafrechtelijke vervolging is in dat geval een optie, maar de leerlingen mogen als waardering van hun eerlijkheid wel het examen opnieuw doen.

Op de Rotterdamse scholengemeenschap zijn 24 examens gestolen in plaats van 14, zoals dinsdag werd vermeld. Het Frans examen werd in een vroeg stadium ontdekt, waardoor leerlingen voor aanvang van het examen een ander examen voorgeschoteld kregen. De andere 23 examens die de Ibn Ghaldoun scholengemeenschap afnamen zijn ongeldig verklaard en moeten worden overgedaan.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.