Start internationale bachelor TSB jaar uitgesteld

Niet september 2014 is de startdatum van de nieuwe internationale bachelor van Tilburg School of Behavioral sciences (TSB), maar september 2015. Dat is althans de nieuwe streefdatum. Dat werd vandaag besproken tijdens de laatste TSB-faculteitsvergadering van collegejaar 2012-2013.

De plannen die tot nu toe zijn gemaakt dienen nogmaals geëvalueerd te worden. De verdere doorstart van het plan wordt vertegenwoordigd door een stuurgroep bestaande uit Marinus Verhagen (docent Human Resource), Wilfred Uunk (opleidingsdirecteur en universitair docent Sociologie), Leon Oerlemans (professor Organizational Dynamics) en een nog niet bevestigde persoon binnen TSB.

Verhagen voorziet dat zo’n 30 tot 40 nieuwe studenten aan de opleiding moeten beginnen wil het kostendekkend zijn. Als Aziatische studenten de opleiding gaan volgen is het volgens hem “helemaal lucratief”. Idealiter zou er in het begin een fiftyfifty verdeling moeten zijn tussen Nederlandse en buitenlandse studenten. “Maar er is geen maximum voor het aantal buitenlandse studenten”, aldus Verhagen.

Kannibalisatie van nieuwe opleiding
Voor de eerstejaars studenten van de internationale bachelor worden acht nieuwe vakken in het leven geroepen. Toch is er een grote overlap met bestaande vakken. Dit zou kunnen leiden tot kannibalisatie binnen de TSB-opleidingen. Dat moet nog verder onderzocht worden door de stuurgroep.

Verhagen zegt in zijn betoog dat er marktonderzoek is gedaan over de vraag naar de nieuwe opleiding. Hij zegt dat die zowel nationaal als internationaal voldoende aanwezig is. Maar over de naam ‘Human side of business’ is er twijfel. Voor de Nederlandse student zou de naam prima zijn, de internationale student zou graag een specifiekere opleidingsnaam zien.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.