Actie in trein voor behoud OV-studentenkaart

Op vrijdag 8 november rijden de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) met een trein door het land voor hun project ‘Spoorwegcollege’. Hiermee willen ze aandacht vragen voor het behoud van de studenten ov-chipkaart.

Uit het rapport Stuurgroep Studentenkaart blijkt dat studenten er jaarlijks 1.059 euro op achteruit gaan bij het verlies van het vrije reisrecht. Dit heeft als gevolg dat ze ernstig worden beperkt in hun keuzevrijheid van onderwijs. Volgens voorzitter LSVb Jorien Janssen zullen studenten door de hoog oplopende reiskosten een studie dichter bij huis kiezen, ook al past deze minder goed bij ze. Voorzitter Michiel Steegers van het JOB sluit zich hierbij aan. “Een goede school of stage ligt niet altijd om de hoek. Als het kabinet deze bezuinigingen doorvoert komt de bereikbaarheid in het geding waardoor studenten beperkt worden in hun keuze.”

In de trein op de tussengelegen stations zullen activiteiten voor en door studenten worden georganiseerd. Zo reizen er die dag verschillende sprekers en politici mee met de studenten. De trein vertrekt vanaf Den Haag Hollands Spoor en zal langs Delft, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Leiden rijden. Het eindstation is Den Haag Centraal.

Het programma en laatste nieuws is terug te vinden op www.spoorcollege.nu.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.