Rijke student dankzij bitcoins

Geld verdienen is helemaal niet zo moeilijk. Tenminste, als je heel erg vergeetachtig bent, en heel veel geluk hebt. De Noorse student Kirstoffer Koch kocht in 2009 voor een paar euro wat bitcoins in, en voila, 4 jaar later kan hij meer dan zes ton binnentikken. Wie wil dat nou niet.

Nu.nl stuitte op het verhaal in de Noorse media. Koch was in 2009 druk bezig met een scriptie over encryptie en kwam zo in aanraking met de bitcoin. Deze coins zijn een digitale valuta, eigenlijk niet meer dan een stukje code (met encryptie natuurlijk). Koch besloot om voor omgerekend 18.50 wat bitcoins te kopen en keek er vervolgens niet meer naar om.

De afgelopen tijd schoten de koersen van de bitcoin keihard omhoog (en soms net zo hard weer omlaag). Zo werd in april de top van meer dan 250 dollar per bitcoin bereikt. Toevallig precies de periode waarin Koch zich plotseling herinnerde ook wat van die dingetjes te hebben gekocht. Het kostte wel wat moeite om zijn wachtwoord weer te achterhalen, maar toen had ie ook wat. De vijfduizend bitcoins die hij had zijn nu zo’n vijf miljoen Noorse kroon (615.000 euro) waard, een leuk zakcentje. Koch heeft inmiddels al wat van zijn nieuwe kapitaal verkocht en dat uitgegeven aan een appartement in Oslo. Ook geen verkeerde investering.

Meer weten over bitcoins? De huidige waarde van een bitcoin ligt momenteel rond de 200 dollar.
Ken je betere manieren om een centje bij te verdienen? Wij op de Univers redactie horen het graag.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.