Les van Jet Bussemaker: de juiste studiekeuze

Ruim 151 duizend aankomende studenten ontvingen deze week een brief van minister Jet Bussemaker. In de brief legt ze het belang van een juiste studiekeuze uit. De aanleiding is het verplaatsen van de uiterlijke inschrijvingsdatum naar 1 mei.

De juiste keuze maken, dat is belangrijk! Dat is het credo van nu. Veel mensen ontdekken echter pas wat ze echt willen tijdens hun eerste studiejaar. Jammer genoeg blijken ze dan iets anders te willen dan wat ze aan het doen zijn. Een switch kunnen ze zich nu echter niet meer veroorloven. De studiebeurs verdwijnt, eveneens als je gratis reisproduct. Een jaartje een studie doen om te kijken of het iets voor je is, zit er niet meer in. Je moet gelijk goed in beeld hebben wat je gaat kiezen.

Voor die gegronde studiekeuze is er Jet Bussemaker, de moeder van alle studentjes: maak een goede studiekeuze, daar heb je later veel profijt van. In de brief die ze stuurde staat niet voor niets wat je allemaal kunt doen om een weloverwogen studiekeuze te maken: praat met de decaan, ga proefstuderen, doe keuzetesten en zo nog een hoop dingen. Dit zijn echter geen nieuwe dingen. Huidige studenten werd al deze dingen ook al aangeraden, alleen dan niet met een persoonlijke brief van de minister.

In haar brief wijst Bussemaker de jonge aanwas studenten ook op eventuele extra toelatingseisen of eerdere inschrijfdata van bepaalde studies, maar bovenal wenst ze je veel succes met het maken van een goede studiekeuze. Dat gaan we namelijk nodig hebben, zeker nu.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.