Reorganisatie LIS in ijskast

De besluitvorming over de reorganisatie bij LIS is uitgesteld tot na de universiteitsraadvergadering van december.  “Even temporiseren en pas op de plaats maken,” aldus voorzitter van het College van Bestuur Koen Becking.

De reorganisatie is nodig om de meerjarenbegroting van de dienst sluitend te krijgen. In 2015 moet er ruim acht ton bezuinigd zijn, wat gepaard zal gaan met een personeelsbesparing van 12,6 fte.

De medewerkersfracties gaven in eerdere commissievergaderingen aan grote moeite te hebben met de reorganisatievoorstellen. Een van de speerpunten van het strategisch plan is het ‘bundelen en reduceren’ van diensten, om zo meer geld vrij te maken voor onderwijs en onderzoek. Deze plannen worden in 2014 vormgegeven en in 2015 uitgevoerd. De dienst nu reorganiseren heeft volgens de fracties weinig zin. Daarnaast zou het de derde reorganisatie van LIS in vijf jaar zijn: een verkeerd signaal.

Becking benadrukt dat dit uitstel los staat van het strategisch plan, net als de gehele reorganisatie van de dienst: “De dienst moet de begroting op orde hebben.” Becking waarschuwt wel voor mogelijke gevolgen van het uitstel: “We temporiseren dat en kijken in hoeverre we dat kunnen veroorloven. Er kan een negatieve bruidsschat ontstaan, oplopende naar vele honderdduizenden euro’s.” Deze ‘bruidsschat’ moet volgens Becking dan meegenomen worden in de reorganisatie die volgt uit het strategische plan. Fractie ABVA-Kabo brengt daar tegen in dat ‘LIS genoeg reserves heeft: tot 2014 overleven kan wel’.

In de komende commissievergaderingen wordt de reorganisatieprocedure verder besproken.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.