Fusie binnen TiSEM goedgekeurd

Bij de start van het nieuwe jaar telt de economische faculteit een departement minder. Vanaf 1 januari 2014 vormen Information Management (IM) en Organization & Strategy samen het departement Management.

De personeelgeleding van faculteitsraad adviseerde tijdens de laatste raadsvergadering positief over het fusievoorstel van het managementteam van TiSEM.

De reden achter de fusie is tweeledig, schrijft het management. Ten eerste draait het departement Information Management financieel niet goed. “De begroting van IM laat een structureel en groeiend tekort zien. Dat maakt het departement kwetsbaar.”
Bovendien zal na de uitfasering van de bachelor Economie & Informatica minder geld via de eerste geldstroom binnenkomen. Daar komt bij dat IM niet uitblinkt in het binnenhalen van subsidies, met name die via het NWO. Ook is het departement relatief klein en de verwachting is dat het de komende jaren verder zal slinken, vanwege te weinig aanwas.

Raakvlakken
De andere reden voor de fusie is dat het onderzoekgebied van IM steeds meer dreigt af te drijven van de rest van de faculteit, terwijl de hoofden van beide departementen recent concludeerden dat er juist veel raakvlakken zijn. “Een goed voorbeeld is het onderzoeksveld Business Analytics. Dat focust op de prestaties van organisaties op basis van data en statistische methoden.” Daarom moet “de mogelijkheid om Business IT met TiSEM’s overige Business expertises te verbinden verder onderzocht worden”, vindt het management van TiSEM.

Het samengaan van de departementen komt voort uit het nieuwe strategische plan 2014-2017 van de faculteit. Dit plan streeft een ‘competitieve’ (lees: economisch rendabele) faculteit na ‘door te focussen op de kerngebieden van Business and Economics’

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.