Vooruitblikken en feesten met Dolf Jansen

Onder leiding van cabaretier Dolf Jansen gaan vier sprekers dinsdag 11 februari in het Klasse Theater in Tilburg spreken over ‘de toekomst van de journalistiek’. Columnist Luuk Koelman leest een column voor. Daarna wordt er gefeest. Dit alles ter ere van het 50-jarig bestaan van Univers.

Hoewel over de journalistiek nog wel eens somber wordt gedaan, alsof het gedaan zou zijn met goede journalistiek, zijn er ook veel nieuwe initiatieven. Wouter Bax, voorheen van Nu.nl en nu werkzaam bij NOS.nl, komt dinsdag vertellen hoe snelle verslaggeving wat hem betreft de wereld verovert. Bart Brouwers gebruikte het laagdrempelige internet in zijn voordeel en richtte het hyperlokale Dichtbij.nl op. Ook hij komt daarover vertellen.

Data
De derde spreker is Hille van der Kaa, projectleider van de nieuwe master Data Journalistiek van de UvT. Haar studenten veroveren in korte tijd megaposities binnen de journalistiek, want goede ontsluiting van data levert interessante journalistieke verhalen op. Tim de Gier is de vierde spreker. Hij onderscheidt zich juist door zijn interesse voor cultuur, waardoor hij werd aangenomen bij Vrij Nederland. Zijn turbo blog is populair onder studenten.

Feest
Univers-columnisten Luuk Koelman en Erik-Jan Broers lezen voor uit eigen werk. De dag wordt afgesloten met een hapje, een drankje en er mag gedanst worden op de Coronas! Schrijf je hier in!

Programma
15.00 uur: Ontvangst

15.30 uur: Sprekers (Theaterzaal)

16.40 uur: Pauze (Theatercafe)

17.00 uur: Sprekers (Theaterzaal)

18.00 uur: Walking dinner

19.00 – 22.00 uur: Feest!

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.