Echtgenote Diederik Stapel nieuwe Onderwijswethouder Tilburg

Echtgenote Diederik Stapel nieuwe Onderwijswethouder Tilburg

Tilburg heeft een nieuw gemeentebestuur. De wethouders zijn Berend de Vries (D66), Erik de Ridder (CDA), Marcelle Hendrickx (D66), Hans Kokke (SP) en Mario Jacobs (GroenLinks). Het nieuwe college wordt maandag 19 mei geïnstalleerd. Op maandag 28 april wordt het coalitieakkoord gepresenteerd.

Hendrickx is de vrouw van Diederik Stapel, oud-hoogleraar van de UvT die vanwege fraude ontslagen is. Ze krijgt de portefeuille Onderwijs. In die functie heeft ze regelmatig contact met de bestuurders en beleidsmakers van Tilburg University. Henrickx stond als 27e op de kandidatenlijst van D66 Tilburg bij de verkiezingen.

De formatiebesprekingen zijn geleid door Hans Dieteren, tevens directeur bij de Faculteit Sociale Wetenschappen van Tilburg University. Hij legt uit: “Door op 28 april het coalitieakkoord te presenteren en alle onderliggende stukken beschikbaar te stellen,  krijgt iedereen ruim de tijd om zich voor te bereiden. Het zijn intensieve weken geweest, maar de onderhandelingen verlopen plezierig en constructief. Iedereen is zich bewust van de grote uitdagingen die Tilburg staan te wachten in zowel het sociale als fysieke domein.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.