Bussemaker haalt uit naar tegenstanders leenstelsel

Spookverhalen, drogredeneringen en bangmakerijen. Op de site van de Rijksoverheid haalt minister Jet Bussemaker hard uit naar tegenstanders van het leenstelsel. Het artikel stond eerst bij de nieuwsberichten, werd later verwijderd en is nu opnieuw gepubliceerd als persoonlijke blog.

Bussemaker haalt onder meer uit naar haar politieke tegenstanders. “Volgens de SP ziet een groot deel van de jongeren af van een studie als de basisbeurs wordt omgezet in een lening, vooral jongeren uit lagere inkomens. Dat bekt allemaal wel lekker en je haalt er de krant mee maar het is volledig verzonnen.”

“Ik begrijp best dat studenten tegen afschaffing van de basisbeurs zijn – ook zij behouden het liefst wat ze hebben – en ik begrijp ook best dat politieke partijen hun oren daarnaar laten hangen. Maar ik voer het debat wel graag op basis van feiten en serieuze berekeningen. Kom daarbij niet aan met spookverhalen en drogredeneringen. We hebben de plannen voor het studievoorschot vorige week gepresenteerd. Studenten, scholieren en hun ouders zitten met vragen die we zo snel mogelijk proberen te beantwoorden. Zij zitten daarbij niet te wachten op ongefundeerde bangmakerij. Zij verdienen het om serieus genomen te worden.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.