Tilburg Studentenfestival op 20 juni

Het is weer tijd om te stemmen op je favoriete Tilburgse studie- en sportvereniging. De prijzen worden uitgereikt tijdens de tiende editie van het Tilburg Studentenfestival. Het festival vindt op 20 juni plaats op het Piusplein.

Via de Facebook-pagina van het festival kan gestemd worden op een shortlist van negen studieverenigingen en drie sportverenigingen. Er kan sinds gisteren gestemd worden. #Clubiemes van Fontys ACI staat momenteel bovenaan met 297 stemmen. Magister JFT volgt op ruime afstand met 192 stemmen. Bij de sportverenigingen staat Tilburgse Studenten hockeyvereniging SHOT bovenaan met 249 stemmen, op de voet gevolgd door Tilburgse studenten dansvereniging Dancenation met 223 stemmen.

De stembus sluit op 19 juni om middernacht. Naast stemmen vergaren kunnen verenigingen ook punten verdienen door ludieke acties en door het logo van het festival op hun website te plaatsen. “De prijs is in principe geheim,” laat organisator Kayleigh Hintzen weten, “maar er is een deal met De Voltage gesloten.”

Het festival begint om zes uur uur ’s avonds met een BBQ. Details daarover worden volgens de organisatie later bekend gemaakt.3FM serious talent, Bells of Youth, zal optreden. Ook deelnemer aan de wedstrijd Beste singer-songwriter van Nederland, Niels van Heel, is van de partij. In totaal komen er zes acts, die in de loop van volgende week bekend gemaakt zullen worden.

Het Tilburg Studentenfestival zal tot één uur ’s nachts duren.

Update dinsdag 10 juni 11.21 uur:

Bij de studieverenigingen staat #Clubiemes nog steeds bovenaan met 385 stemmen, gevolgd door Magister JFT met 225 stemmen en Flow met 100 stemmen. Bij de sportverenigingen heeft SHOT inmiddels 315 stemmen bij elkaar gesprokkeld, maar Dancenation hijgt in de nek met 295 stemmen, op ruime afstand gevolgd door Gepidea met 109 stemmen.

Ook zijn er inmiddels enkele namen van artiesten bekend: singer-songwriters Niels van Heel en Sjoerd van Hulst, de band Someday, het Rotterdamse duo van Disko Matique en de vijf muzikale dames van Bells of Youth zullen zorgen voor een vrolijke noot.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.