Studenten moeten actiever worden

Studenten maken te weinig gebruik van het netwerk van hun docenten. Ook zouden ze meer gestimuleerd moeten worden om verder te kijken dan de collegebanken. Dat bleek uit de faculteitsraadvergadering van Tilburg Law School vanmiddag.

Lang niet voor elke student is het vanzelfsprekend om actief te worden bij een studievereniging of  zich op andere wijze in te zetten naast de studie. Aangezien zulke vaardigheden en ervaring echter wel belangrijk zijn, moeten deze studenten van docenten een klein steuntje in de rug krijgen zodat ook zij met voldoende kennis de arbeidsmarkt opgaan. In het curriculum moet dan ook plaats komen voor bijvoorbeeld het organiseren van een congres of het bijwonen van een seminar, waarvoor dan drie studiepunten kunnen worden verdiend.

De docentengeleding staat achter dit plan, ze zien voor hen als docent hier een mooie taak weggelegd. De studentengeleding is iets minder enthousiast. Zij vinden dat van studenten verwacht mag worden dat zij zelf verantwoordelijkheid nemen voor het opdoen van dergelijke ervaring.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.