Once upon a time…

De vakantie zat er weer op, het zware leven stond weer voor de deur. Het zware leven waarin er weer gewerkt wordt, gestudeerd wordt en vroeg opgestaan wordt. De vakantie beviel me op zich prima, maar ik merkte dat het gebrek aan regelmaat zich vooral uitte in enorme bergen troep die zich opstapelden in mijn studentenkamertje. Alsof de paar weken vrij van studie en werk betekenden dat ik ook mijn huishoudelijke taken mocht laten varen. En daar was ik wat minder tevreden mee.

Dus besloot ik gisteren eens een einde te maken aan de enorme chaos, die zich inmiddels niet alleen in mijn kamer maar ook in mijn hoofd bevond. Ik kon veel dingen niet meer vinden en werd acuut astmatisch van de stofwolken die opwaaiden als ik de deur opendeed, wat niet echt bevorderlijk bleek voor mijn geestelijk en lichamelijk welzijn. Als een ware huisvrouw zette ik de radio op vol volume aan, leende ik de stofzuiger van de benedenbuurman (en ja, ik wéét dat ik er zelf een aan moet schaffen maar zie alinea één voor de reden waarom dat tot op heden niet is gebeurd) en verjoeg ik de viezigheid. En ik was op dreef! Ik voelde me net Assepoester toen ik door mijn kamer schreed met een dweil en stapels schone was, en beeldde me in dat er blauwe en roze vogeltjes op mijn raamkozijn neerstreken, meefluitend met mijn oorstrelend gezang. Ik danste door mijn schone kamer en was er oprecht van overtuigd dat ik nooit eerder zo’n geslaagde poetsdag had meegemaakt.

Nog in opperbest humeur bracht ik de stofzuiger terug naar de benedenbuurman.

“Zit je midden in een verbouwing?” was het eerste wat hij vroeg. Toen ik hem lichtelijk verbaasd zei dat dat niet zo was, vervolgde hij: “Ik hoorde zoveel gestamp en geschreeuw, ik dacht, die arme meid heeft ruzie met haar verhuizers ofzo. Je weet hoe dat gaat he, van die lompe kerels die de hele buurt bij elkaar schreeuwen als het hen niet zint. Maargoed, fijne dag nog dan!”

De deur viel voor mijn neus dicht en langzaam verdween het beeld van mij als stralende Assepoester uit mijn opgeruimde hoofd. Teleurgesteld sjokte ik terug naar mijn schone, nette kamertje. Waarom was het zware leven van Disneyprinsessen zoveel minder zwaar dan dat van mij? Ik wilde weer op vakantie…

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.