Professoren achter draaitafel op Night University

Altijd al ’s nachts op de uni willen rondstruinen? Op woensdag 1 oktober vindt de derde editie van Night University plaats. Op de hele campus zijn lezingen, optredens en workshops te volgen. ‘Smeris’-producent Pieter Kuijpers, De Speld, Kluun en Ronald Giphart en vele anderen leveren allemaal hun bijdrage.

Het programma begint om 20:00 uur met een kleinschalige opening waarbij wensballonnen worden opgelaten. Daarna gaat het festival van start. Je kunt zelf je programma samenstellen, maar om het wat simpeler te maken, heeft Night University drie routes uitgestippeld. Iedere route heeft een eigen thema. Zo heet de rode route ‘The dark side’, de gele ‘Science in Fiction’ en de blauwe route draait om ‘People & Performance’. Stel je zelf je route samen en sluit niet alles goed op elkaar aan? Dan kan je altijd even tussendoor een drankje doen bij Grand Café Esplanade of in het Night University Café.

De avond eindigt met een slotfeest, verzorgd door DJ’s Domien Verschuuren van 3FM en Martijn La Grouw van 100%NL. Ook hoogleraren Ton Wilthagen en Rianne Letschert zullen hun dj-kunsten vertonen achter de draaitafel.

Night University is open voor iedereen. Dus ben je nog nooit op de campus geweest en wil je alles van dichtbij bekijken? Of lijkt het je leuk om je ouders laten zien waar je studeert? Dit is je kans. En nog mooier: alles is gratis. Check hier het programma.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.