TOP-week studenten blijven welkom in zwembad

Feuten mogen volgend jaar gewoon weer ronddobberen tussen de gezinnen in Stappegoor. ‘Het zwembad is niet exclusief bedoeld voor gezinnen’, besloot het college van B&W vrijdag. Het besluit is een antwoord op vragen van de Tilburgse CDA-fractie. Het CDA vond het niet kunnen dat studenten en kinderen samen in een zwembad vertoefden tijdens de TOP-week.

Volgens het college is er geen reden voor alle commotie. ‘Het zwembad is al vele jaren onderdeel van het introductieprogramma. Dat heeft tot op heden nooit problemen opgeleverd’. Dat het aantal studenten dit jaar wat meer opviel, kwam door het slechte weer. Daardoor verbleven meer mensen binnen en leek het drukker dan normaal. Maar, zo stelt het college: ‘Het is een openbaar zwembad waar iedereen uit de Tilburgse samenleving gebruik van mag maken’.

Het apart afhuren van het zwembad is überhaupt geen optie. Voor de TOP-week organisatie is het financieel niet mogelijk om het zwembad af te huren en voor het Sportbedrijf is het ook niet tactisch om tijdens een zomerdag het hele zwembad af te moeten sluiten.

‘Onwenselijke situatie’
Omdat zwembad Stappegoor tijdens de zwemdag gewoon open was, kwamen kinderen in aanraking met ‘relaxende, bierdrinkende studenten die vermaakt werden door een dj’. Dit leidde volgens het CDA tot zo’n onwenselijke situatie, dat de partij het college vroeg maatregelen te treffen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.