Van glasverbod naar alcoholverbod

Het glasverbod dat in openbare ruimten van de binnenstad van Tilburg gold, is per direct vervangen door een alcoholverbod. Dit moet ervoor zorgen dat overlast tijdens stapavonden beter wordt aangepakt.

Het oorspronkelijke glasverbod was ingesteld om rondslingerend glas in de binnenstad tegen te gaan. In de praktijk bleek echter dat het glasverbod amper werd gehandhaafd. Om iemand met glas in de hand te kunnen bekeuren, moet het glas of flesje namelijk eerst in beslag worden genomen. Daarna moet er een proces-verbaal van worden getypt. Al met al een te omslachtige bedoeling. Met het alcoholverbod kan de politie daarentegen wel direct een boete uitdelen aan drinkers op de openbare weg. Aangezien alcoholische drank toch vaak in glas zit, moet het glasprobleem hiermee ook voor een groot worden opgelost.

‘Daarnaast zien we een toename van overlast gevende personen in het centrum die blikken bier bij zich dragen’, aldus de gemeente. Die kunnen met het alcoholverbod ook makkelijker worden aangepakt.

Het alcoholverbod is geldig op de Heuvelring, Heuvel en Korte Heuvel, Paleisring, Stadhuisplein, Schouwburgring, Willemsplein, Oude Markt en alle tussenliggende straten. Wees gerust: je kunt gewoon een biertje blijven drinken op het terras. Terrassen vormen namelijk een uitzondering op het alcoholverbod.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.