SAM wil certificaat voor nevenactiviteiten

Studentenfractie SAM wil een certificaat van extra-curriculaire activiteiten toevoegen aan diploma’s van Tilburg University. “De waarde van een dergelijke certificaat is dat studenten iets tastbaars hebben dat hun ervaringen en vaardigheden aan hun toekomstige werkgevers laat zien.”

Dat stelde de fractie vandaag voor tijdens de vergadering van de Universiteitsraad. Als het aan de fractie ligt, komen de volgende zaken in ieder geval op het certificaat te staan: bestuurservaring, medezeggenschap, studentassistentschap, excellentietrajecten, buitenlandervaringen en topsportstatus.

“Het certificaat biedt verschillende voordelen”, zo schrijft de fractie in haar initiatiefvoorstel. “Het laat zien dat wij als studenten studeren aan een universiteit die belang hecht aan de ontwikkeling van studenten. Anderzijds heeft het ook het vermogen studenten te motiveren om extra-curriculaire activiteiten te ondernemen.”

Voorgesprekken met de betrokken dienst binnen de universiteit waren positief: “Er zijn binnen Student Services geen praktische bezwaren”. Ook de decanen zijn positief over het voorstel, schrijft de fractie verder. Het College van Bestuur neemt het voorstel in overweging en komt tijdens de volgende vergadering van de Universiteitsraad met een reactie.

Daarnaast diende de fractie een apart voorstel in om af te stappen van het op papier inleveren van opdrachten. Het is onpraktisch als studenten speciaal naar de universiteit moeten komen om een paper in te leveren, schrijft fractie SAM. Daarnaast is het milieuonvriendelijk, en brengt het printen kosten met zich mee. De fractie wil dat digitaal opdrachten inleveren de standaard wordt.

Lees hier het hele voorstel van de fractie.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.