Familie Witteveen geëerd met studieprijzen

Willem en Marit Witteveen worden door de universiteit herdacht met een jaarlijkse Visiting Fellowship en een studieprijs. Willem Witteveen was hoogleraar aan Tilburg Law School. Zijn dochter Marit studeerde Liberal Arts. Beiden kwamen om bij de ramp met vlucht MH17.

De Witteveen Memorial Fellowship on Law and Humanities is een beurs voor jonge onderzoekers. Met de beurs wil de universiteit jaarlijks een promovendus of postdoc de kans geven om zich gedurende drie maanden aan Tilburg Law School te ontplooien op het snijvlak van recht en geesteswetenschappen. “Dit onderzoeksgebied lag Willem Witteveen na aan het hart. Hij was een voorvechter van een interdisciplinaire en contextuele benadering van de rechtswetenschappen, zowel in het onderzoek als in het onderwijs. In zijn eigen werk vormden retorica, literatuur, politieke filosofie en intellectuele een culturele geschiedenis belangrijke pijlers,” aldus de universiteit in een persbericht.

De Marit Witteveen Award zal jaarlijks worden uitgereikt aan de meest getalenteerde eerstejaars student Liberal Arts and Sciences aan Tilburg University. “Marit Witteveen was een zeer gemotiveerde en getalenteerde eerstejaars studente Liberal Arts, die opviel vanwege haar brede interesse, intellectuele nieuwsgierigheid, inzet en betrokkenheid bij belangrijke mondiale ontwikkelingen. Met de prijs, ter waarde van 250 euro aan boekenbonnen, wil de universiteit jong talent stimuleren.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.