Volgend jaar geen chipknip meer

De chipknip gaat er aan. Vanaf volgend jaar gaat Tilburg University met een gesloten betalingssysteem werken, waarbij je saldo op je universiteitskaart kan zetten.

“Vanaf half december kun je zowel via internet als bij een fysiek oplaadpunt tegoed laden naar je e-wallet,“ schrijft de universiteit in een bekendmaking. Uiterlijk begin december wordt er een fysiek oplaadpunt in de bibliotheek geplaatst. Het is niet nodig om een nieuwe universiteitspas aan te schaffen: de huidige beschikt al over ‘de juiste specificaties’, aldus de woordvoerder van de universiteit.

Het nieuwe systeem wordt half december eerst ingevoerd bij de studentenprinters: vanaf dan kun je daar niet meer betalen met je chipknip. Per 1 januari zijn ook de snoep-, koffie- en frisdrankautomaten aangesloten op het nieuwe betaalsysteem. Het systeem kan nog verder uitgebreid worden. “Zodra hier meer duidelijkheid over is, word je hierover geïnformeerd,” schrijft de universiteit.

Over de kosten is niet veel bekend, maar die zijn wel ‘minimaal, aangezien dit systeem aansluit op de huidige printing software.’ De universiteit stapt over op dit nieuwe betaalsysteem omdat Currence, de organisatie achter chipknip, er per 1 januari 2015 mee stopt.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.