Tilburg University levert topvrouwen

Feministisch maandblad Opzij presenteert vandaag zijn Top 100 Machtigste Vrouwen 2014. In deze lijst staan ook enkele alumni van Tilburg University.

Voor de totstandkoming zijn ruim vijftig deskundigen geraadpleegd. Zij zijn werkzaam in de verschillende categorieën. De jury hanteert diverse criteria, waaronder de macht die de functie met zich meebrengt. Maar bijvoorbeeld ook de manier waarop vrouwen die invloed gebruiken, en of zij zichzelf profileren en zichtbaar zijn in het eigen veld en daarbuiten.

Herna Verhagen
Categorie Bedrijfsleven, eerste plaats
Herna Verhagen is dé machtigste vrouw van 2014. Ze studeerde personeelswetenschappen aan Tilburg University. In haar huidige functie is ze werkzaam als voorzitter van de Raad van Bestuur van PostNL. Ze is een van de weinige vrouwelijke CEO’s van een beursgenoteerd bedrijf in Nederland. Daarnaast is ze lid van de van de Raad van Commissarissen van Nutreco. Ook is ze bestuurslid van VNO-NCW.

Tineke Bahlmann
Categorie Toezichthouders, tiende plaats

In de nieuwe categorie ‘Commissarissen’  is Tineke Bahlmann op de tiende plek beland. Zij is afgestudeerd bedrijfskundige en gepromoveerd aan Tilburg University. Bahlmann werkt momenteel als hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Ook is ze commissaris bij Stedin en bij MVO Nederland. Daarnaast is ze voorzitter Raad van Bestuur bij Max Havelaar en voorzitter Raad van Toezicht Maasstadsziekenhuis.

Adriana Esmeijer
Categorie Goede Doelen, tweede plaats
Esmeijer behaalde de tweede plaats in de categorie ‘Goede Doelen’. Ze studeerde cum laude af aan Tilburg University (taal- en literatuurwetenschappen). Inmiddels is zij al 13 jaar directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds, dat jaarlijks vierduizend projecten op cultureel gebied ondersteunt.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.