Vragen AbvaKabo over reorganisaties

Gaan we de moeilijkheden bij TiSEM, Prismaprint, LIS, de post en de catering oplossen in BEST? Dat was de prangende vraag die de medewerkersfractie AbvaKabo stelde tijdens het overleg van de Commissie Financiën voor de Universiteitsraad. BEST is het programma van Tilburg University dat staat voor een ingrijpende verandering in de ondersteunende organisatie. Dit om goedkoper, sneller en minder bureaucratisch te kunnen werken.

In eerste instantie werd ontwijkend op de vraag gereageerd door het college, maar na doorvragen van Marinus Verhagen van de Abvakabofractie kwamen er concrete antwoorden. CvB-voorzitter Koen Becking: “BEST is niet de oplossing voor alle problemen.  De maatregelen bij LIS vallen voor een deel wel onder BEST, maar een ander deel ook niet.”  In de vragen en de antwoorden daarna werd duidelijk dat er  reorganisaties aankomen voor de catering, de post en Prismaprint. TiSEM heeft voor een deel al zelf  oplossingen voor de financiële toestand in faculteit aangedragen. Daarover sprak Univers al eerder met decaan Meijdam.  Koen Becking: “Wij hebben er vertrouwen in dat de set maatregelen die de faculteit zelf treft goed zijn, en we hebben niet gekozen voor een reorganisatie van de economische faculteit.” TiSEM lijkt de dans dus te ontspringen.

Het woord ‘reorganisatie’ ligt nogal zwaar, omdat daarvoor verschillende protocollen gelden waarin de vakbonden mee praten.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.