Inhoud belangrijker dan salaris

Uit een onderzoek van First Employers blijkt dat studenten de inhoud van hun toekomstige baan belangrijker vinden dan het startssalaris. Niet alleen de inhoud, maar ook de bedrijfscultuur en doorgroeimogelijkheden hebben voorrang boven een goed salaris.

Het onderzoek is gedaan onder 1100 (oud-)lezers van Memory Magazine. Dit betreft zowel studenten van universiteit en hbo. Naast de overwegingen voor een bepaalde baan is er ook gekeken naar de favoriete bedrijven van starters. Zo blijken Shell en Philips onder academici de populairste werkgever. Op de derde plek staat Google. Naast bedrijven staat ook de overheid redelijk hoog op de lijst. Zo staat de rechtspraak op nummer 5 en het Ministerie van Veiligheid en Justitie op 6.

Er is ook onderzoek gedaan naar wat afgestudeerden een redelijk startsalaris vinden. Gemiddeld wordt €2.296 als normaal gezien. Voor academici ligt dit wat hoger. Zij zijn tevreden met €2.432 bruto als startsalaris. Voor beginnende economen, technici en juristen ligt het startsalaris hoger dan gemiddeld.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.