Rectificatie: BEST niet uitgesteld

Univers heeft ten onrechte bericht dat de Reorganisatie BEST is uitgesteld. Uit de vergadering van het Dagelijks Bestuur van de Uraad begrepen wij  dat de hele reorganisatie vertraagd is. Er is geen sprake van vertraging van de reorganisatie maar wel van herziening van de stukken.

Het College van Bestuur had het voornemen om in de Uraad vergadering van 13 februari, de strategische beleidskeuze van BEST ter advies voor te leggen. Dat zal nog steeds gebeuren, maar het bestuur heeft de paragraaf over de aard en omvang van de reorganisatie ingetrokken nadat vandaag duidelijk is geworden in het DB dat er veel kritiek op is. De komende tijd wordt met behulp van de medezeggenschap het organisatieconcept opnieuw ingevuld. Dit herziene plan wordt voor de zomer aan de Uraad voorgelegd.

Hans Dieteren, kwartiermaker van BEST, zegt: “Het voornemen tot reorganiseren staat nog. Er is alleen een doorkijkje naar de toekomst waar we opnieuw naar moeten kijken. Het stuk komt gewoon op 13 februari in de Universiteitsraad. We hadden wat meer aangeleverd dan nodig was en nu zijn er wat  concrete onderdelen uit het document verwijderd”…”Dan weten de fracties uit de U-raad waar ze feitelijk voor stemmen”.

Marinus Verhagen (Abva Kabo) had hier de volgende reactie op:

“Binnen onze universiteit is er nauwelijks draagvlak voor het BEST voorstel zoals dat in december in de aula door het CvB en de stuurgroep is gepresenteerd. Om die reden heeft het Dagelijks Bestuur van de universiteitsraad vandaag het College van Bestuur de optie geboden om terug te gaan naar de tekentafel in de verwachting dat het CvB met een veel beter (en onderbouwd) voorstel voor de inrichting van de ondersteunende diensten terug zal komen. Op die manier kan het CvB ook recht doen aan de opvattingen van de medezeggenschap op centraal en decentraal niveau.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.