BNN met petitie naar Den Haag

Spuiten en Slikken is vandaag met de petitie ‘Eén pil teveel maakt geen crimineel’ naar de Tweede Kamer gegaan. Meer dan 40.000 mensen zetten hun handtekening tegen het criminaliseren van recreatieve drugsgebruikers. Dit naar aanleiding van de aanhoudingen op Lowlands.

Het BNN-programma wil voorkomen dat een aanhouding met een kleine hoeveelheid drugs, bedoeld voor eigen gebruik, invloed heeft op het verkrijgen van een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG). Betrapte jongeren met een pil te veel op zak krijgen op festivals steeds vaker een strafbeschikking. Hierdoor krijgen ze zonder tussenkomst van een advocaat een strafblad, wat invloed heeft op de aanvraag van een VOG. Festivalgangers zijn zich hiervan vaak niet bewust en kunnen zich er dan ook niet tegen verzetten.

Presentator (en boegbeeld van Tilburg University) Tim Hofman trok vanmiddag met de petitie naar politiek Den Haag. Daar moet de petitie worden goedgekeurd door de Commissie van Verzoekschriften en Burgerinitiatieven. Als dat gebeurt zal de Tweede Kamer het onderwerp gaan bespreken.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.