Sushi City

Tilburg, het Sushi-Mekka van het zuiden. Weer eens wat anders dan dat eeuwige wokken. Of de Happy Italy aan de Heuvelstraat, waar de rijen wachtenden net zo lang zijn als die in de Efteling. Allemaal voorbij.

Tilburgers eten anno 2015 enkel nog sashimi, zoete tofu, zeewier, maki, urimaki en temaki. Tenminste, als we de wildgroei aan sushi-restaurants in de binnenstad mogen geloven. Vijf of zes van die tenten telt het centrum inmiddels. Vanzelfsprekend met rasechte Japanners achter de counter. Allemaal volgens de all you can eat-formule. En allemaal claimen ze de meest uitgebreide sushi-kaart van Tilburg te hebben. Hoera! Feest dus voor de klant! Je dokt een kleine dertig euro en drie uur later rollen twee vriendelijke Japanners je voorzichtig naar buiten.

Enfin, zoveel sushi binnen een straal van pakweg 800 meter, dat kan natuurlijk niet goed gaan. De concurrentie is moordend, de Jappen vechten elkaar de tent uit. En ja, dan moet in het vuur van de concurrentiestrijd ergens op worden beknibbeld. Op bijproducten bijvoorbeeld.

Ik zal de naam niet noemen van de betreffende all you can eat-Jap waar ik laatst was. Maar opmerkelijk is het wel. Ik bedoel: een verlopen flesje La-Yu chili-olie stiekem laten staan, dat begrijp ik. Maar in plaats daarvan de uiterste houdbaarheidsdatum doorkrassen, is toch wel een beetje… man man man!

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.