Draaiend Huis doet het nog steeds niet

Het Draaiend Huis op de Hasseltrotonde staat nog steeds stil. Eerder meldde Univers dat ontwerper John Körmeling in vliegende vaart naar Tilburg was geroepen om het kunstwerk weer aan de praat te krijgen. Dat is dus toch niet gelukt. Fractievoorzitter Hans Smolders van de LST zit er bovenop.

De Lijst Smolders Tilburg diende gisteren een motie in met de strekking ‘het Draaiend Huis moet worden afgebroken of voor € 1,- worden verkocht aan “een onnozele”.’ De partij valt erover dat het huis zo duur is in onderhoud en desondanks regelmatig stilstaat. Uit informatie van het College van B&W blijkt dat de onderhoudskosten de afgelopen zes jaar opliepen tot € 67.396,-. Het bijhouden van het tuintje kostte in die periode alleen al € 46.800,-. “Dit legt pijnlijk bloot hoe er met onze belastingcenten wordt omgesprongen”, aldus Smolders in een reactie. Overigens, uit de info van B&W blijkt ook waarom het huis al zes weken stilstaat: er is een aandrijfas gebroken.

Zoals gebruikelijk staat Smolders grotendeels alleen in zijn kritiek. Wethouder Erik de Ridder (CDA), gisteren: “Het Draaiend Huis is ontworpen door een kunstenaar met internationale reputatie. We hebben destijds besloten het kunstwerk te plaatsen en dan verdient het deugdelijk onderhoud.” Daarop laat Smolders nogmaals weten het kunstwerk bagger te vinden.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.