UvA houdt bij welke medewerkers protesteren

Veel medewerkers waren al huiverig om zichzelf opzichtig aan te sluiten bij Rethink UvA, de groep medewerkers die pleit voor een nieuwe universiteit. Op Twitter werd de angst geuit dat protesteren gevolgen kon hebben voor de banen van mensen met tijdelijke contracten. Een namenlijst die universiteitsblad Folia in handen heeft, opgesteld door de universiteit, lijkt dit nu te bevestigen.

Een lijst met vierhonderd namen van medewerkers die achter Rethink UvA staan, is door de centrale communicatieafdeling naar de communicatieafdelingen van de faculteiten gestuurd. Zij worden gevraagd te controleren of de protesterende stafleden betrokken zijn bij de de organisatie van de bachelordag. Folia schrijft: “Ook wil de UvA dat de faculteiten ‘een inschatting maken hoe groot de kans is dat dat “gedoe” oplevert en dat terugkoppelen.’”

Volgens hoofd Bureau Communicatie Henriëtte van Oosterzee wist zij niets af van een lijst met sympathisanten, maar bestond de vrees dat de protesten op de UvA de bachelordag zouden verstoren. De universiteit was bijvoorbeeld bang dat Rethink-sympathisanten zouden gaan flyeren of expres niet op zouden komen dagen. Tegen Folia zegt ze: “Als UvA kunnen we het niet gebruiken dat we door een rommelige bachelordag volgend jaar veel minder studenten hebben.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.