App Happening: groepschat en meer

Een groepschat met meer functies. Dat is het idee van de app Happening, bedacht door drie oud-studenten van de Universiteit van Twente. De vrienden Emiel Mols, Frank van Viegen en Jelmer Feenstra maakten de ideale app voor groepen.

Een mix van onder andere WhatsApp, Datumprikker en Wiebetaaltwat. Het is een platform met allerlei toepassingen in groepsvorm. Samen een rekening splitten of datum prikken en tussendoor spelletjes spelen en gekke selfies sturen. “Een ideale combinatie”, vindt maker Mols.

“Ons eerste idee was de anonieme chat”

Lelijke testversie
Het idee voor de app lieten ze zien aan de studievereniging van informatica. “We brachten het idee van een app speciaal voor groepen en begonnen daarna te experimenteren met het platform. Ons eerste idee was de anonieme chat waar niemand kan zien wie de berichten typt. Toen gingen we nadenken over andere functies.” De eerste versie was volgens Mols nog “lelijk”, maar techneuten aan de Universiteit van Twente hielpen mee om de app mooier te maken. De mannen verspreidden de app onder studenten aan de Universiteit. Vervolgens ontdekte de rest van Enschede de app. “Bij een van de opdrachten bij ‘photo-hunt’ moeten de gebruikers een selfie maken met een politie-agent. De agenten in Enschede kregen geen rust meer.”

“Studenten zijn een goede groep om de app te verspreiden”

Enorme groei
Na Enschede volgde Groningen en zo kwam de app in andere steden terecht. En dat is te merken aan het aantal downloads. “De groei is enorm. We hebben nu 65.000 gebruikers op een dag.” Die gebruikers zijn vooral studenten en dat was ook het idee. “Studenten zijn een goede groep om de app te verspreiden. Maar nu richten we ons ook op Middelbare scholieren en komen er plug-ins die interessant zijn voor andere gebruikers.”De populairste functies:

Anonymous chat
De naam zegt het eigenlijk al: chatten, maar dan anoniem. Je kan alles zeggen, niemand weet dat jij het bent.

Photo Hunt
De gekste selfies maken voor opdrachten. Selfie in een lift, selfie op een glijbaan, selfie met een verkeersbord. Zodra een nieuwe opdracht binnenkomt, moet je er voor zorgen dat jij de eerste bent. Mocht je zelf een leuke opdracht hebben, dan kun je die insturen.

Ranking Game
Wie verdient het meest? Wie maakt het vaakst schoon? Wie zal als eerste plastische chirugie ondergaan? Met de Ranking Game bepaal jij de top drie.

Selfie Time
Zin in selfies van je vrienden? Stuur door middel van Selfie Time een oproepje naar iedereen en binnen no time hebben ze gereageerd.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.