The Black Marble Selection geeft je een sixties high-five in je gezicht

The Black Marble Selection geeft je een sixties high-five in je gezicht

Met een nieuw album scheurt The Black Marble Selection over een muzikale rotonde uit de jaren zestig. De Tilburgse beatgroep trapt het gaspedaal vol in, maar vliegt nergens uit de bocht: geen experimentele nummers, maar korte liedjes met krachtige gitaardeuntjes.Het mag duidelijk zijn: The Black Marble Selection is niet vies van muziek uit de tijd dat jouw vader als stoere nozem op een puch reed, terwijl je moeder achterop zat met een kapsel dat perfect in model bleef door alle haarlak. Het zestal uit Tilburg steekt zijn muzikale invloeden niet onder stoelen of banken. Je hoort Cream, Canned Heat maar ook Allah-Las. Beat, rock ’n roll en blues. Het liefst met wat galm, reverb en nog meer effecten die je doen wensen dat je vijftig jaar eerder bent geboren.

Dit concept bracht de band in het verleden al wat leuks: spelen bij De Wereld Draait Door, een podiumplek op festival Down The Rabbit Hole, een platencontract bij een prima label en een leuke tour met beatvrienden van The Kik. En dat allemaal in zo’n drie jaar tijd, daar is menig band jaloers op. O ja: de albumrelease vond plaats in de Melkweg in Amsterdam. Dikke prima.

“The Black Marble Selection is niet vies van muziek uit de tijd dat jouw vader als stoere nozem op een puch reed”

Under Her Spell
Het album Under Her Spell klinkt ook precies zoals de band is: ongepolijst, bondig en energiek. The Black Marble Selection lijkt een no-nonse-aanpak te hebben: korte nummers met weinig opbouw of langdradige partijen. Dat pakt goed uit. Alleen tijdens het instrumentale lied Birds Of Paradise neigt de groep naar het psychedelische. Complimenten voor de sitar overigens.De nummers zijn goed geproduceerd, de zanger heeft een aangename scheur in zijn stem en de drummer houdt de luisteraar bij de les met dansbare ritmes. En die steeds terugkerende mondharmonica maakt het af. Maar om in de toekomst niet in herhaling te vallen, zou de band hier en daar wat mogen variëren in dynamiek. De band blijft stevig over de muzikale rotonde rijden en vliegt nergens uit de bocht. Toch zou het muzikaal wel interessant zijn als The Black Marble Selection het experiment opzoekt: waar is die spanningsboog en waar is die psychedelische, rustige gitaarsolo? Ook een orgel zou geen verkeerde keuze zijn voor een volgend album.Het album Under Her Spell is een absolute aanrader voor liefhebbers van rock ’n roll, blues en beatmuziek. De band heeft ondanks de overduidelijke invloeden een eigen stijl die lekker in de oren klinkt.4 uit 5 sterren. Het album Under Her Spell van The Black Marble Selection is te beluisteren via Spotify en te koop in de winkel.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.