Acht tips om je Powerpointpresentatie te verneuken

Wil je hulp bij het verneuken van je Powerpointpresentatie? Wij geven je acht tips.

1. Gebruik altijd Comic Sans MS.
Wil je serieus genomen worden tijdens die spannende elevator pitch op je werk of studie? Gebruik dan Comic Sans MS in je Powerpointpresentatie. Dit is een pittig maar tegelijkertijd ook stijlvol lettertype dat je verhaal de schwung geeft die het nodig heeft. Schrik niet als iedereen na afloop vraagt welke font je hebt gebruikt!

2. Zorg voor onleesbaarheid.
Wil jij laten zien dat je naast presenteren ook met gemak bij een grafisch ontwerpbureau kan werken? Gooi die design-skills in de strijd: gebruik altijd dezelfde kleur voor je achtergrond als voor je lettertype.

3. Laat je tekst onnodig vaak invliegen.
Kijk eens naar de verschillende opties om de tekst te laten invliegen. Hoe langer de animatie en hoe groter het aantal rondjes dat je tekst draait, hoe geloofwaardiger je verhaal.

4. Speel standaardgeluiden af.
Je kunt je Powerpoint een boost geven door bijvoorbeeld een standaardgeluid af te spelen. Zoals het geluidsfragment Whoosh, Explosion of wat dacht je van Typewriter? Zo blijft je publiek bij de les. “Wow, was dat een echte explosie?” – “Nee Frans, dat was mijn supergave slideshow!”

“Wil je serieus genomen worden tijdens die spannende elevator pitch op je werk of studie? Gebruik dan Comic Sans MS.”

5. Wees niet zuinig met de dia’s.
Probeer zoveel mogelijk dia’s in je Powerpoint te proppen, zodat je honderd keer moet klikken om jouw praatje en de Powerpointpresentatie weer synchroon te laten lopen.

6. Neem niet de moeite om alvast vooraf het filmpje klaar te zetten.
Een presentatie geven blijft altijd spannend. Maar word niet ongeduldig als een filmpje in je slideshow langzaam laadt. Dit hoort bij de spanningsboogfunctie van Powerpoint. Vertel in de tussentijd een leuke mop. Bijvoorbeeld: “Een 8 en een 0 lopen over straat. Zegt de 0 tegen de 8: zit jouw riem niet een beetje te strak?” Een dijenkletsfactor waar je u tegen zegt!

7. Gebruik alleen foto’s met een digitaal watermerk.
Gebruik altijd foto’s met een digitaal watermerk die je rechtstreeks van de eerste pagina van Google hebt geplukt. En denk er aan: maak de afbeelding extra groot. Hoe waziger, hoe beter. Extra blurry foto’s geven een schitterend 3D-effect: “Is mijn bril beslagen of is dit gewoon een verdomd goede presentatie?” Dat laatste natuurlijk!

8. Rond af met een schrale uitsmijter.
Als afsluiter: stop in je laatste dia altijd de mededeling Einde. Dan weet je publiek wanneer jouw dijk van een presentatie is afgelopen. Sta niet raar te kijken bij die staande ovatie, dit is jouw momentje!Heb jij ook tips om een Powerpointpresentatie te verneuken? Vul aan!

Reageer op dit bericht

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.