Ticket to Tilburg

In Tilburg schijnt altijd de zon. Sowieso bijna twintig minuten lang, want zolang duurt Ticket to Tilburg, de promotiefilm die verse studenten naar de stad moet lokken.Untitled

Kijk, daar hebben we Isabelle. Ze is voor het eerst onderweg naar Tilburg, met de trein. Ze loopt door een mooie lege treincoupé. Isabelle draait zich om, ze lacht in de camera. Want Isabelle weet: in Tilburg komen al haar wensen uit.

Op het treinbalkon spelen twee leuke jongens heerlijke muziek. Isabelle zingt direct met hen mee. Ja, zo makkelijk maak je vrienden wanneer je voor Tilburg kiest. Want Isabelle is onderweg naar de open dag van de rock-academie.

De voice-over: “Isabelle is van het ondernemende soort. En dat past bij Tilburg!” Het is zijn allereerste verbale haarbal, maar er volgen nog tientallen meer. Zoals: “De stad bruist! Zindert! Zingt! Danst! Inspireert!” en “Tilburg is een stad van denkers! Maar vergeet de doeners niet! De makers! De creativiteit!”

En dan de geschoten beelden. Leni Riefenstahl is er niets bij. Je vraagt je als kijker af waarom studenten überhaupt voor dat saaie regenachtige Amsterdam kiezen als er ook zoiets als Tilburg bestaat.

Maar goed, we zitten het filmpje helemaal uit. Waarom? We willen weten hoe het afliep met Isabelle.

Welnu, zij toert nu rond met Guus Meeuwis.

In Tilburg kwamen al haar wensen uit. Hoe kan het ook anders.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.