Tilburgse blaren voor Syrische vluchtelingen

Tijdens de Nacht van de Vluchteling lopen er ruim 1200 mensen mee om geld op te halen voor slachtoffers van het Syrische conflict. Studenten en docenten van de master Victimology trekken in de nacht van 14 op 15 mei ook de wandelschoenen aan. TiU-student Ileen Verbeek: “Ik weet dat ik na veertig kilometer uitgewandeld ben, maar een echte vluchteling weet dat niet.”Het zal geen pretje worden voor je voeten. Toch wagen 1200 lopers zich aan de sponsorloop, waarvan 17 studenten en docenten namens de master Victimology. Om 00:00 uur klinkt het startschot in Rotterdam en om 8:00 uur ’s ochtends eindigt de menigte in Den Haag.

Master victimology
TiU-student Ileen Verbeek loopt mee met het Tilburgse team: “Op deze manier kunnen wij iets betekenen voor de vluchtelingen uit Syrië. Daar gebeuren verschrikkelijke dingen waar wij ons niets bij kunnen voorstellen. Ik vind het mooi dat er geld wordt ingezameld voor medicijnen, tentzeilen en dekens.”

Volgens de organisatie van de sponsorloop zijn er wereldwijd ruim 50 miljoen vluchtelingen, waarvan er 12 miljoen op de vlucht zijn voor Syrisch geweld. De algemene teller staat vandaag op 500.000 euro. Het team van de master Victimology heeft momenteel 3245 euro opgehaald.

“In Syrië gebeuren verschrikkelijke dingen waar wij ons niets bij kunnen voorstellen”

De studente benadrukt: “Het is interessant om te ervaren hoe ver veertig kilometer lopen is. Ik weet dat ik daarna uitgewandeld ben, maar een echte vluchteling weet dat niet.”

Korte pauze
Student Ileen is geen ervaren wandelaar, maar waagt zich toch aan de sponsorloop: “Ik krijg vaak de vraag of ik al bezig ben met de voorbereiding. Ik heb pas twee uur geoefend. Wellicht houd ik een korte pauze tijdens de sponsorloop. Maar je komt vaak niet meer overeind als je eenmaal gaat zitten.”Je kunt het team sponsoren via deze link.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.