Amerikaanse universiteit heeft looplaan smartphonegebruikers

Amerikaanse universiteit heeft looplaan smartphonegebruikers

Als je niet beter weet, klinkt het als een 1 Aprilgrap. Toch is het ernst: Utah Valley University heeft strepen aangebracht in wandelgangen op hun campus voor lopende, rennende en sms-ende studenten.Het afkaderen van de gangen was in eerste instantie een grap. Matt Bambrough, de creatief directeur van de universiteit: “Met 18- tot 24-jarigen die constant op hun beeldschermen kijken, is het bijna onvermijdelijk dat ze ergens tegenaan botsen. Maar wat wij eigenlijk wilden bereiken met de wandelpaden: de interactie aangaan met de studenten. Hen laten weten dat we de huidige generatie snappen.”

Studenten van de universiteit gaven aan de lijnen wel te kunnen waarderen. Een van hen merkt op: “Ik zie inderdaad vaak dat mensen zich stoten aan stoelen die tegen de gangmuur staan. Of ze knallen aan tegen de reling van de trap.”

Wij bij Univers zien het al gebeuren dat het nog maar net goed gaat op de Universiteitslaan. Zeker met het oog op fietsers die soms in rap tempo voorbij fietsen. Zou een duidelijke opsplitsing hier ook kunnen werken? Zie hierboven voor een mogelijk scenario.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.