Extra camera’s voor station Tilburg

Op het station van Tilburg komen deze zomer extra camera’s te hangen om de veiligheid van personeel en passagiers te verhogen. Staatssecretaris Mansveld trekt 13,3 miljoen euro uit om in Tilburg en op andere kleinere en middelgrote stations het cameratoezicht te verbeteren.

De meeste stations kennen al wel cameratoezicht, maar vaak blijkt die niet toereikend genoeg. Tilburg is een van de twaalf stations die als risicovol worden aangemerkt vanwege eerdere geweldsincidenten. Andere stations zijn onder meer Amsterdam Sloterdijk, Rotterdam Zuid en Almere Centrum. Op deze stations gaat ProRail de komende weken camera’s aanbrengen. De overige stations komen volgend jaar aan bod.

Op dezelfde stations patrouilleren sinds vorige maand ook al extra agenten. Al deze maatregelen zijn onderdeel van een pakket aan maatregelen dat de staatssecretaris inzet om de toegenomen agressie tegen NS-personeel aan te pakken.

Eerder werd door de NS ook al besloten met dubbele bezetting te gaan werken in de treinen, zodat conducteurs er niet meer alleen voor staan.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.