Nepbom

Een verdacht pakketje zorgde zaterdag voor de ontruiming van parkeergarage T-Kwadraat aan het Olympiaplein in Tilburg. Politie, brandweer, ambulance en de Explosieven Opruimingsdienst rukten uit. Het bleek om een ‘nepbom‘ te gaan.

Diezelfde dag meldden zich een 20-jarige man en een 18-jarige vrouw. Ze hadden gehoord van de ontruiming. Het duo had zaterdag een training gegeven aan kinderen en daarbij de nepbom als spelelement gebruikt. Vervolgens waren ze helemaal vergeten de ‘bom’ weer netjes mee naar huis te nemen.

Niet om het een of ander, maar je kunt als oplettende burger zo’n eenzame schoenendoos natuurlijk ook gewoon in een papiercontainer flikkeren in plaats van 112 te bellen.

Cijfers tonen het aan:

Amerikaanse media becijferden ooit dat een westerling een veel grotere kans loopt te sterven aan de griep dan aan de gevolgen van een terroristische aanslag. Sterker nog, zelfs de kans dat je door wurgseks om het leven komt, is twaalf keer zo groot als de kans dat je sterft door terrorisme. Ook de kans dat je het loodje legt door pinda’s is groter dan de kans dat je om het leven komt bij een aanslag.

Enkel de kans dat je sterft als gevolg van straling door een bodyscan op het vliegveld is – oh, de ironie – precies even groot als de kans dat je de pineut bent bij een terroristische aanslag.

Maar goed, afgelopen zaterdag was het afgelopen zaterdag. De dag dat ik vooral dacht aan de bewezen stelling dat je statistisch gezien meer kans loopt door de politie te worden gedood dan door terroristen.

Ga maar na: ’s middags blijkt een schoenendoos in een Tilburgse parkeergarage geen bom te zijn. ’s Avonds overlijdt de Arubaan Mitch Henriquez bij zijn aanhouding op het Night at the Park festival in het Haagse Zuiderpark.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.