Vluchtelingen demonstreren op Radboud-campus

Een honderdtal vluchtelingen in Nijmegen heeft vanmiddag gedemonstreerd tegen de omstandigheden in tentenkamp Heumensoord. De groep trok naar de naastgelegen campus van de Radboud Universiteit. De vluchtelingen klagen over de omstandigheden in het kamp: het is er te koud, er zijn te weinig voorzieningen en het eten zou niet halal zijn.

De directe aanleiding voor de demonstratie zou een mededeling zijn geweest vanmorgen van de IND. De immigratiedienst zou de bewoners van het tentenkamp hebben verteld dat er een gerede kans is dat zij de komende vijf maanden nog op deze locatie moeten verblijven.

De demonstranten zouden gedreigd hebben de nacht op straat door te brengen als er geen toezeggingen komen dat de omstandigheden in het kamp worden verbeterd. Zo zouden er slechts vier kranen zijn waaruit de ruim 700 bewoners van het tentenkamp al hun water moeten halen.

Volgens de demonstranten worden ook geen ingezamelde goederen, zoals winterkleding of spelletjes voor kinderen, op het terrein van Heumensoord toegelaten door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, het COA. Van die organisatie was niemand bereikbaar voor commentaar.

Beeld: VoxNieuws

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.