Waar je kunt cashen tijdens je stage

Een studie is tegenwoordig niets waard zonder stage te hebben gelopen. Lekker van negen tot vijf op kantoor, je realiserend dat je wordt klaargestoomd voor het ‘echte’ werk. Inclusief koffie halen en printen voor je nieuwe collega’s. En dat heb je allemaal over voor dat éne doel: praktijkervaring (lees: flink cashen). Want een aardig zakcentje is mooi meegenomen als student. Maar dan moet je wél de juiste studie kiezen.

Magnet.me, het Nederlandse bedrijf dat studenten aan een baan helpt, houdt de stagevergoedingen bij van aangesloten bedrijven. De cijfers werden openbaar gemaakt via het NRC. Zo’n duizend bedrijven zijn aangesloten bij het hun, waaronder ook grote firma’s als Bol.com en Bavaria. Maar bij welk bedrijf en in welke sector kun je het best stage lopen om je zakken te vullen?Stagegrootverdieners in Nederland
Het meest verdien je bij het bedrijf Procter&Gamble, bekend van huishoudelijke- en verzorgingsproducten zoals Pampers en Duracell. Gelukkig word je niet uitbetaald in batterijen; dat zouden er een hoop zijn. Bij de multinational verdien je 1200 euro per maand. Ook als rechtenstudent kun je een aardig bedrag verwachten. De drie best betaalde stages zijn bij advocatenkantoren. Verder doet de Duitse multinational Henkel (bekend van Schwarzkopf) het ook niet slecht. Met zo’n 800 euro per maand zit je er daar warmpjes bij.

Advocaat versus journalist

De rechtenstudie komt het beste uit de bus. Gemiddeld strijk je als rechtenstudent 838,25 euro op. Je zakken vullen kan ook bij de overheid. Daar verdien je zo’n 556,60 euro per maand (en heb je natuurlijk het grote voordeel dat je maar tot vijf uur hoeft te werken). Voor de studenten die hun heil zoeken in de journalistiek- of designsector: slecht nieuws. Gemiddeld kun je een stagevergoeding verwachten tussen de 250 en 300 euro. Naast de lucratieve stagevergoeding wordt ‘advocaat’ gezien als het meest sexy beroep. Deze student journalistiek/stagiair overweegt al een studieswitch…

Aan de andere kant moet je tevreden zijn met een vergoeding tijdens je stage. Bedrijven zijn namelijk niet verplicht tot het verstrekken van een stagevergoeding, gebruikelijk is het wel. Daarnaast moet de stageverlener een vergoeding geven als dit in de CAO staat vermeld. Kijk hieronder voor wat je gemiddeld aan stagevergoeding opstrijkt.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.