Tilburgse student staat in Top 100 Nederlanders met een beperking

Tilburgse student staat in Top 100 Nederlanders met een beperking

Filosofiestudente Amber Bindels staat in een lijst van 100 gehandicapten die een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij: de Top 100 Onbeperkt. DELA Goededoelenfonds riep deze verkiezing in het leven en keert 10.000 euro uit voor een goed doel naar keuze.

Verrast en vereerd bekijkt Bindels haar mail. Het staat er echt. Haar naam pronkt in de Top 100 Onbeperkt. Hoe hoog ze is geëindigd? Dat is nog afhankelijk van het aantal publieksstemmen. Dit zal ze pas later horen. De nominatie komt voor haar uit de lucht vallen. “Om in de top 100 te komen moeten anderen je naar voren schuiven. Ik was super verbaasd, want ik had niemand gevraagd mij te nomineren. Ik ben heel blij dat ze aan mij denken”, zegt Bindels.

Praat met ons
De studente Filosofie kwam meerdere malen in het Tilburgse en zelfs landelijke nieuws met de belangenbehartiging Wij Staan Op!. Dit is een groep van jonggehandicapten die zich inzetten voor de ratificatie van het VN-verdrag, dat zorgt voor een toegankelijke samenleving. De Eerste en Tweede Kamer stemde in met het verdrag, waardoor er nu meer rechten worden vastgelegd voor gehandicapten. Wij Staan Op! richt zich momenteel op een campagne die mensen bewust maakt dat toegankelijkheid niet voor iedereen in Nederland vanzelfsprekend is.

“Ik was super verbaasd, want ik had niemand gevraagd mij te nomineren”

Sommige gebouwen, zoals winkels, zijn niet voor iedereen toegankelijk. Daar moet verandering in komen, vindt de belangenbehartiging. Stel dat ze wint, dan wil Amber het prijsgeld hieraan spenderen. Daarnaast gaat een deel naar de eigen website van Wij Staan Op!. Nu is deze nog niet toegankelijk voor blinden en slechtzienden, doordat het erg duur is om de teksten naar braille om te zetten.

Samen met Lucille Werner
Amber Bindels deelt de lijst met vele vrijwilligers met een beperking. Ook BN’ers zijn in de lijst opgenomen, waaronder Lucille Werner en Marc de Hond. Via de website kun je op Amber stemmen tot zaterdag 21 mei. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 27 september, op de grootste beurs voor mensen met een beperking in de Benelux. De winnaar wint niet alleen het prijzengeld, maar mag ook een beeldje mee naar huis nemen in de vorm van een gouden Venus van Milo.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.