Tilburgse Quiet Community genomineerd voor DIA’s

De Quiet Community is genomineerd voor de Dutch Interactive Awards 2016. De award wordt uitgereikt aan het allerbeste interactieve werk van het afgelopen jaar.

Quiet is één van de zes genomineerden. In totaal deden zeshonderd inzendingen mee. De nominatie is een ‘fijne steun in de rug voor de medewerkers en vrijwilligers die aan de community verbonden zijn’, aldus het blog van quiet.nl. “Steeds meer bedrijven voelen zich aangesproken om ‎hun producten en diensten gratis aan te bieden. Hierdoor kunnen meer mensen geholpen worden.” In januari 2016 startte de Quiet Community als een pilot. In drie maanden tijd meldden zich 153 bedrijven om mee te doen.

De Quiet Community is een marktplaats zonder geld. De leden hebben toegang tot producten en diensten die door particulieren en bedrijven gratis aangeboden worden. Zo werkt iedereen mee aan armoedeverzachting. Quiet Members loggen in op de site en kunnen, afhankelijk van het profiel dat ze opgeven, hun persoonlijke aanbiedingen bekijken. De leden bieden zelf ook, waar mogelijk, diensten en talenten aan.

De Quiet 500
Aanleiding van de community is de armoedeglossy Quiet 500 die in 2013 uitkwam. Daarin riep het magazine Quote-miljonairs op om armoede te verlichten. Twee van hen gaven gehoor aan de oproep. Zij hebben samen met Quiet 500 een plan ontwikkeld: de Quiet Community.

Bekendmaking
Op donderdagavond 26 mei wordt in de Beurs van Berlage in Amsterdam bekend gemaakt wie de Dutch Interactive Awards gewonnen heeft.

Update 27/5
De Quiet Community heeft de Dutch Interactive Awards gewonnen. Het oordeel van de jury: “Een marktplaats om een belangrijk thema als stille armoede daadwerkelijk aan te pakken en uitrolbaar over de rest van Nederland. Het platform nodigt uit om daadwerkelijk tot matches te komen en is state of the art opgezet voor communities. Mensen uit de doelgroep worden betrokken bij de verdere ontwikkeling en uitvoering.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.