Berlijn beste stad voor studeren in het buitenland

Berlijn is de beste stad voor studenten die een periode in het buitenland willen studeren. Althans, dat zegt Transferwise, dat een onderzoekje deed naar de kwaliteit van studentenbestemmingen.

Het geldbedrijf Transferwise ondervroeg duizend studenten en kwam tot de slotsom dat Berlijn als beste uit de bus komt, op de voet gevolgd door Londen en Antwerpen. Studenten moesten een score geven bij tien verschillende factoren: de grootte van de stad, de betaalbaarheid van trips naar huis, de kosten voor levensonderhoud, het aantal internationale studenten, het nachtleven, de prijs van drankjes, de universiteitsranking, het aanbod van cultuur, het aantal Engelstalige studies en, speciaal voor de Nederlandse studenten, de fietsvriendelijkheid.

Berlijn heeft de eerste plaats vooral te danken aan het gevarieerde nachtleven en de cultuur. Londen moet het daarentegen hebben van de kwaliteit van de universiteiten en de relatief goedkope tripjes naar huis. Als je zeker niet teveel geld kwijt wil zijn, kun je Stockholm en Zürich sowieso beter mijden.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.